Pe rețeaua de drumuri județene, 40 de utilaje de deszăpezire sunt pregătite pentru intervenție. Stocurile de material antiderapant asigură activitatea de deszăpezire pentru 20-30 de zile.

Utilajele au împrăștiat material antiderapant pe drumurile aflate în administrarea Consiliului Județean Bihor, încă din noaptea de 4/5 februarie. „Intervenția s-a desfășurat încă din noaptea de 04.04-05.022018 și a continuat în dimineața zilei de 05.02.2018 începând cu ora 9, cu precădere în zonele de deal și munte”, spune Filip Cheșeli, directorul Direcției Tehnice.

Activitatea de deszăpezire pe rețeaua de drumuri județene se desfășoară pe 5 zone de intervenție:

  1. Zona Aleșd: operator – Carier S.R.L. Marghita
  2. Zona Beiuș: operator – Drumuri Bihor S.A.
  3. Zona Marghita: operator – Săgeata Prod S.R.L. Suplacu de Barcău

  4. Zona Oradea: operator – Dumexim S.R.L. Oradea

  5. Zona Tinca: operator – Extract Com S.R.L. Salonta

Potrivit inspectorilor responsabili pe fiecare zonă, activitatea de intervenție s-a desfășurat fără probleme. La ora 14, utilajele interveneau încă pe DJ 764D Borod-Damiș. În baze și în punctele de sprijin existau, luni dimineața, 8.974 tone de material antiderapant, 8.000 tone nisip și 975 tone sare. Intervenția utilajele se va face și spre seară și noaptea pentru a preveni producerea poleiului pe rețeaua de drumuri aflate în administrarea Consiliului Județean Bihor.

Vereș Diana