Daciana și Mircea sunt doi tineri, soț și soție, care și-au unit talentul și pasiunea pentru a da viață brandului bihorean 74streetbag. Cei doi parteneri de viață sunt absolvenți ai Școlii de Arte ,,Francisc Hubic” Oradea și sunt designeri licențiati.

Toate accesoriile și gențile pe care le creează sunt produse de lux, prin munca curată, exclusiv de mână, din materiale de calitate. Fiecare piesă este tratată ca o operă de artă, așa cum arată, de altfel, la final. 74streetbags este un studio de acasă, nu o fabrică. Astfel, toate articolele sunt tăiate manual și cusute cu o mașină manuală 1895 Singer.

NewsBihor: De unde s-a născut ideea acestei afaceri?

Daciana Bule: Această afacere s-a născut din dorința de a aduce pe același drum experiența și cunoștințele fiecăruia, dar sub o altă formă. Brandul a fost înființat la nici 4 luni dupa ce ne-am cunoscut. Atunci când e iubire, sau când lucrurile trebuie să se întâmple, oportunitățile vin de la sine.

NB: De ce ,,74streetbags”?

D.B: 74streetbags pentru că 74 este numărul casei în care am locuit pentru prima oară împreună. A fost casa în care am renăscut, casa în care s-au întâmplat cele mai frumoase lucruri și în care aveam să ne schimbăm destinul pentru totdeauna. Iubim 74. Iar ,,streetbags”, se înțelege de la sine.

NB: Având în vedere că asistăm la o evoluție a tehnologiei, de ce alegeți să faceți toate produsele de mână?

D.B: Exact acest lucru ne diferențiază de ceilalți. Să vii în lumea super-tehnologizată cu ceva în care ai pus suflet, lucrând cu mâinile tale, e ca o gură de aer proaspat, ca și o întoarcere la rădăcini, pe care noi avem prilejul să o trăim în fiecare zi. La fel și cei care ne poartă creațiile.

NB: Ce unelte folosiți?

D.B: Uneltele pe care le folosim sunt foarte vechi, recuperate în urmă cu zeci de ani, unele de prin târguri sau chiar de la meșteșugari care nu mai aveau nevoie de ele: sulă, ciocan, preducele, menghină, cutit de piele, etc.

NB: Care sunt cele mai populare creații care vă poartă numele?

D.B: Creațiile care ne-au dus numele cel mai departe sunt geanta,,VOGUE”, care ne-a reprezentat cu succes în edițiile din revista VOGUE a grupului Conde Nast din Marea Britanie și celebrul nostru ham pentru fotografi, care este purtat de fotografi celebri de la National Georaphic și care, de altfel, a fost premiat de Organizația Internațională a Produselor din Piele din Statele Unite ca fiind cel mai bun produs tehnic din piele din lume. Aș adăuga și servieta noastră clasică, pe care o poartă azi prim-ministrul Australiei.

NB: Cât durează realizarea unei genți pe comandă și care sunt etapele pe care le urmează?

D.B: Durata variază în funcție de complexitatea produsului și de dimensiunea lui. Poate fi încadrată între 2 și 5 zile. Depinde de produsul finit. Etapele sunt foarte clare: stabilirea designului, desenarea și stabilirea tiparului (care să coincidă atât ca design, cât și din punct de vedere tehnologic), alegerea tipului de piele, tăierea, îmbinarea, coaserea și finisarea produsului.

NB: Care sunt cele mai importante realizări pe care le numără, până în prezent, brandul 74streetbag?

D.B: Fără ezitare reamintesc geanta ,,VOGUE”, cea despre care vă spuneam că a apărut în edițiile din revista VOGUE a grupului Conde Nast din Marea Britanie și celebrul nostru ham pentru fotografi. Iar, cea mai recentă realizare am marcat-o în urmă cu câteva zile, când am avut ocazia să executăm o geantă pentru cineva din familia lui Hitchcock. A și făcut public un review pe site-ul nostru. Aș mai aminti și invitația la premiile Grammy din Statele Unite, pe care nu am putut să o onorăm, însă, pe considerente logistice.

NB: Cum este să lucrezi împreună cu partenerul de viață la aceeași idee de afacere?

D.B: Este de vis, este cel mai frumos lucru care ni s-a întâmplat vreodată. Atunci când gândești la fel, când respiri la fel cu cineva, e totul firesc. Avem darul de a scoate ce e mai bun unul din celălalt. Pentru fiecare dintre noi este o onoare să lucrăm umăr la umăr. Suntem privilegiați.

NB: Unde ați vrea să se găsească 74streetbag peste 5 ani?

D.B: Atunci, ca și acum: peste tot în lume și pe buzele tuturor.

Larisa Patricia Herlaș