„Cercul de cretă caucazian”, o dramă clasică de Bertolt Brecht, revine pe scena orădeană. Spectacolul prezentat cu mare succes în noiembrie şi jucat de atunci în cadrul numeroaselor turnee din ţară şi din străinătate, va avea o nouă reprezentaţie în 20 februarie, de la ora 19, la Teatrul Szigligeti.

Acţiunea se centrează în jurul poveştii servitoarei Gruşa care, în timpul războiului civil, îl salvează pe fiul guvernatorului, pe care îl creşte ca pe propriul copil. Povestea reflectă pilda solomoniană, evidenţiind victoria iubirii şi a bunătăţii asupra cruzimii. Din distribuție fac parte 16 actori ai Trupei Szigligeti, acompaniaţi de o orchestră compusă din trei muzicieni. Piesa de Bertolt Brech şi Paul Dessau este pusă în scenă de regizorul Anca Bradu. ,,La evenimentul din 20 februarie vor participa delegaţii Breslei Criticilor de Teatru din Ungaria, respectiv comisia de selecţie a UNITER”, a precizat impresarul artistic al teatrului.

Bilete la spectacol sunt deja disponibile la agenţia de bilete a teatrului, respectiv online, la adresa www.biletmaster.ro. Organizatorii au atras atenția asupra faptului că sunt disponibile și bilete combinate pentru spectacolul invitat „Solus Christus”, ce va avea loc în 17 februarie de la ora 19, respectiv pentru „Cercul de cretă caucazian”, la parter şi pe balcon, la un preţ promoţional, de 35 de lei.

Larisa Patricia Herlaș