Preselecția pentru un talent show de folclor va avea loc în Sala Filarmonicii de Stat din Oradea duminică, 4 februarie, de la ora 10. Intitulată ,,O vedetă populară”, competiția va fi difuzată în grilă de programe a TVR1.

Preselecțiile pentru a găsi cele mai mari talente din țară au loc în șapte orașe din România, care corespund celor mai importante regiuni istorice. Astfel, Oradea a fost aleasă ca loc de desfășurare a acestei preselecții pentru regiunea Maramureș și Crișana. Evenimentul are loc cu sprijinul Consiliului Județean Bihor, prin Școala de Arte ,,Francisc Hubic” și Filarmonica de Stat din Oradea. ,,Colaborarea cu instituțiile subordonate Consiliului Județean Bihor vine ca urmare a unei strânse și vechi relații pe care Televiziunea Națională o are cu instituțiile și artiștii din zona noastră”, a explicat Liviu Buțiu, director la Școala de Arte ,,Francisc Hubic”.

Iuliana Tudor, moderatorul emisiunii ,,O vedetă populară”, vine pentru a doua oară la Oradea în speranța de a găsi oameni care iubesc folclorul și care au talent cu carul dar, din diferite motive, încă nu au apărut pe scenă, în fața publicului. ,,Având în vedere excelenta colaborare cu instituțiile și artiștii din Bihor, și în mod special parteneriatul excelent realizat cu Orchestra ,,Rapsodia Bihoreană”, avându-l ca dirijor pe prof. Liviu Buțiu în cadrul emisiunii ,,O dată-n viață”, pecum și potențialul pe care îl are zona în privință folclorului, ne dorim ca preselectia pentru regiunea Maramureș/Crișana să aibă loc la Oradea” a spus gazda emisiunii.

Proiectul ,,O vedetă populară”, un format de televiziune dezvoltat de TVR împreună cu Zucchero Media, urmărește să asigure continuitate fenomenului muzical folcloric din România şi să lanseze noi talente.

Larisa Patricia Herlaș