Având în vedere cadrul normativ care obligă instituțiile publice să furnizeze informații în format electronic, prin publicarea acestora pe site-urile proprii, Prefectura Bihor a anunțat miercuri, în cadrul Ședinței Colegiului Prefectural, că instituția se bucură de o nouă platforma web, www.bh.prefectura.mai.gov.ro .

,,Fie că vorbim de accesul liber și neîngrădit la orice informații de interes public, de asigurarea transparenței decizionale în raporturile stabilite cu cetățenii sau de furnizarea de servicii publice în mod direct către cei interesați, pagina web este principalul mijloc utilizat de către beneficiarii serviciilor publice”, a precizat Cancelaria Prefectului judeţului Bihor. De altfel, fostul ministru al Consultării Publice şi Dialogului Social (minister actualmente integrat în Ministerul Muncii), Gabriel Petrea, declara faptul că Instituția Prefectului – jud. Bihor a atins gradul de conformare de 100% privind publicarea informaţiilor de interes public.

Noul site are integrat un nou sistem de programări online pentru serviciul de pașapoarte (epasapoarte.ro), unitar la nivel național, urmând ca în proxima perioadă să fie încadrată și platforma unitară pentru serviciul permise și înmatriculări auto.

Larisa Patricia Herlaș