Din iunie, unul dintre cei mai mari tour-operatori din Turcia va oferi pachete turistice pentru orădeni. Acestea includ zboruri charter spre Antalya, direct de pe Aeroportul Oradea.

Ba mai mult, co-fondatorul Need Tour se gândește să asigure transportul turiștilor din localitățile bihorene spre Aeroportul Oradea, unde, începând cu 4 iunie, va fi operabil zborul charter spre Antalya. „Ne dorim ca românii care ajung în Turcia să se simtă relaxați și în siguranță. Anul acesta vom pune accentul pe familie, astfel încât părinții și copiii să aibă parte de tratament special. Vreau să asigurăm transferul turiștilor din localitățile mai mici spre aeroport pentru a se îmbarca în siguranță. Noi avem specialiștii, dumneavoastră trebuie să aveți încredere”, a precizat Aytaç Acikgoz, co-fondatorul Need Tour România.

Partener pentru turism de incoming

În urmă cu doi ani nu se putea vorbi despre zboruri de linie, de la Oradea. Acum există două companii care operează zboruri charter spre Antalya, deci o concurență benefică, nu monopol. Sper să învățăm de la dânșii. Fără un tour-operator alături de noi ne va fi imposibili să reușim să promovăm turismul de incoming”, a spus Bántó Norbert, directorul Agenției de Management al Destinației Bihor.

Crește numărul de turiști

Zborurile de tip charter din Oradea vor fi operate de compania Corendon Airlines. Plecările spre Antalya se vor face în fiecare zi de luni, de la ora 11 cu avioane de tip Boeing 737-800. Ultimul zbor operat în acest sezon va fi pe 17 septembrie, cu retur pe 24. „Antalya a rămas destinația preferată a turiștilor din România, semn că și pentru acest an cererea este extrem de mare. Toate agențiile de turism din Oradea ne sunt partenere”, a adăugat Mihaela Crăciun, manager general Need Tour România.

În 2017, de pe Aeroportul Oradea s-au operat două curse charter: Antalya, respectiv Constanța. Aproape 3500 de turiști au fost transportați către cele două destinații. În 2018, de la Oradea vor fi operate 6 zboruri charter/săptămână către Antalya și Creta, respectiv Constanța. Se estimează că pentru acest an, noul charter va crește numărul turiștilor cu aproximativ 3000.

Diana Vereș