Destinațiile turistice din Bihor au fost promovate la Gyula, în cadrul unui parteneriat între Agenția de Management al Destinației și organizații de promovare din Ungaria.

La evenimentul care a avut loc săptămâna trecută, în sala festiva a Liceului „Nicolae Bălcescu din Gyula, au participat peste 80 de persoane. Majoritatea turiști, cei prezenți au aflat noutățile privind destinațiile și activitățile turistice care se pot desfășura în Bihor. Inițiativa a aparținut Agenției de Management al Destinației care prin reprezentantul din Ungaria, a organizat o prezentare. „Participanții, turiști și asociații turistice, au lansat întrebări concrete. S-au interesat de starea traseelor afectate de furtuna de la mijlocul lunii septembrie, despre via ferrata, accesibilitate. Sunt și persoane care au abordat deja potențialul turistic al județului Bihor și doresc să revină cu regularitate, ne-a spus Pásztai András, reprezentantul AMD Bihor și totodată, fondatorul www.padis.hu, site care promovează, de aproape un deceniu, destinațiile turistice din Bihor.

Astfel de întâlniri vor fi organizate lunar, în Ungaria. Evenimentul de la Gyula a beneficiat de sprijin și din partea unui întreprinzător maghiar, implicat în dezvoltarea turismului bihorean.

Diana Vereș