Sala de concerte ,,Enescu-Bartók” a Filarmonicii de Stat din Oradea va găzdui duminică, la ora 19, un extraordinar concert ce va deschide la Oradea seria evenimentelor dedicate anului Centenar la Sibiu.

Intitulat ,,Muzica Centenarului”, concertul va aduce pe scena sălii nume importante din muzica românească: Radu Nechifor și bandul său, soprana Florina Mariș Hinsu, baritonul Ștefan Ignat și pianista Camelia Matei. Manifestarea este finanțată de Ministerul Culturii și Identității Naționale și este organizată de Asociația culturală pictor Octavian Smigelschi, în colaborare cu Opera Națională din București, Filarmonica de Stat Oradea și Consiliul Județean Bihor.

,,Concertul <<Muzica Centenarului>> este o premieră în domeniu. L-am organizat ca fiind o incursiune muzicală, clasică, pop, operă, timp de 100 de ani, începând de la momentul 1918 și până în prezent. Evenimentul ce se înscrie în seria de evenimente ale Zilei Culturii Naționale a fost susținut la Sibiu în 21 ianuarie 2018 și acum la Oradea în 28 ianuarie 2018. Concertul îi va aduce în orașul de pe malurile Crișului Repede pe artiști recunoscuți în domeniu: baritonul Ștefan Ignat directorul Operei Naționale din București, profesoarele Florina Mariș Hinsu soprană și Camelia Matei la pian de la Facultatea de Arte din Oradea și sibianul Radu Nechifor împreună cu band-ul său”, a declarat dr. Alexandru Chituță, președintele Asociației culturale pictor Octavian Smigelschi și directorul artistic al evenimentului.

Prețul unui bilet costă 20 lei și poate fi aciziționat de la sediul Filarmonicii de Stat Oradea.

Larisa Patricia Herlaș