Duminică, 21 ianuarie, bihorenii au fost reprezentați pe scena Sălii Radiodifuziunii din București într-un concert extraordinar dedicat aniversării interpretei din zona Târnavelor: Veta Biriș.

Liviu Buțiu și Antonela Feriche Buțiu au reprezentat Școala de Arte Francisc Hubic, în calitate de director, respectiv profesor. Un concert folcloric de înaltă ținută artistică, prin distribuția oferită, a asigurat dirijorul Adrian Grigoraș, cel care a condus Orchestra de Muzică Populară Radio. Artiști precum Mioara Velicu, Elisabeta Turcu, Nicolae Furdui Iancu, Sava Negrean, Gheorghe Roșoga, Nicolae Mureșan, Mariana Anghel sau Radu Lazăr au urcat pe scenă pentru a marca evenimentul. ,,Vă mulțumesc tuturor celor care ați fost alături de mine la concertul aniversar! Mulțumesc publicului și mulțumesc fiecărui coleg de cântec care mi-a fost alături! Vă iubesc și vă prețuiesc!”, a scris Veta Biriș pe contul oficial de Facebook. ,,Județul Bihor și zona Crișana s-au bucurat de o reprezentare la cel mai înalt nivel artistic. Publicul bucureștean a răsplătit cu aplauze prestația noastră”, a declarat, pentru NewsBihor, Liviu Buțiu.

Directorul Școlii de Arte Francisc Hubic și profesorul Antonela Feriche Buțiu vor reprezenta Bihorul și în data de 24 ianuarie, în sala Teatrului de Artă din Deva, la Centrul de Cultură și Artă al județului Hunedoara, unde se va desfășura spectacolul „Hai să dăm mână cu mână”. Eveniment este organizat pentru a celebra înfăptuirea Unirii Principatelor Române din anul 1859, după numirea lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Moldovei și Tării Românești.

Larisa Patricia Herlaș