A doua ediție „Mini Fest” – zilele teatrului pentru cei mai mici spectatori – va avea loc în perioada 26 – 28 ianuarie. Evenimentul este organizat de Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria, în parteneriat cu Teatrul Ion Creangă din Bucureşti.

Desfășurat cu scopul de a promova importanța și beneficiile educației timpurii prin teatru, „Mini Fest” propune povești senzoriale create pentru cei mici, cu vârsta cuprinsă între 0 și 6 ani, dar și activități conexe, dedicate adulților. Această ediție va fi susținută, în totalitate, în Sala Studio Arcadia.

„Artele nu țin cont de vârstă, ci de curiozitate!”

Zilele ,,Small size”, eveniment organizat anual în ultimul weekend din luna ianuarie, este la a patra ediție și are loc în numeroase orașe din lume. Activitățile sunt organizate și prezentate simultan, alcătuind astfel un eveniment mondial unic. Acesta a fost inițiat de Small size Network, și reprezintă o activitate extinsă a proiectului internațional „Small size, performing arts for early years”, finanțat în cadrul Programului Europa Creativă (2014-2020). Oradea a intrat pe harta acestui eveniment internaţional anul trecut, datorită parteneriatului de mentoring încheiat între Teatrul Regina Maria şi Teatrul Ion Creangă. În cadrul festivalului se vor juca spectacole create special pentru cei mici, dintre care două sunt ale Trupei Arcadia, și unul al Trupei Lilliput a Teatrului Szigligeti Szinhaz.

Programul Mini Fest 2018 va începe vineri, la ora 17:00, cu ,,Omuleț”, un spectacol al Trupei Arcadia, organizat în parteneriat cu Clubul Lions Oradea și susținut pentru copiii din familiile asistate de Administraţia Socială Comunitară Oradea (ASCO). Sâmbătă, la ora 11:00 și ora 17:00, ,,Omuleț” revine în scenă pentru copiii de peste doi ani. Duminică, începând cu ora 11:00, spectacolul Trupei Lilliput, ,,Mânuțe și piciorușe”, își propune să bucure publicul între 0 – 3 ani pentru ca, tot duminică, la ora 17:00, ,,Mic sau Mare?”, spectacol marca Trupa Arcadia, să se adreseze, din nou, publicului până la 3 ani.

Biletele s-au pus deja în vânzare, iar locurile sunt limitate.

Larisa Patricia Herlaș