Consiliul Județean Bihor, în calitate de Partener Lider al proiectului cu apel restrictiv pe sănătate, a fost înștiințat oficial joi, de către Biroul BRECO, că în urma deciziei Comisiei de Monitorizare din 14 – 15 decembrie 2017 de la Szeged, proiectul a trecut de faza administrativă a evaluării.

În următoarea etapă, în cadrul evaluării calitative pentru „Proiectul integrat pentru dezvoltarea durabilă în zona montană a județului Bihor, îmbunătățirea accesului și dezvoltarea serviciilor de sănătate în cazul intervențiilor medicale în situații de urgență”, se va analiza și incidența ajutorului de stat. În valoare totală de 9.474.159,01 Euro (inclusiv TVA), proiectul a fost depus în cadrul programului de finanțare Interreg V-A România – Ungaria 2014 – 2020, Axa Prioritară 4 – Îmbunătăţirea serviciilor de îngrijire a sănătăţii (Cooperare în domeniul sănătăţii şi prevenţiei bolilor), Prioritatea de investiții (PI) 9/a: – Investiţii în infrastructura medicală și socială. După spusele purtătorului de cuvânt al instituției, Adrian Simon, rezultatul final al evaluării va fi gata, cel mai probabil, pe parcursul lunii mai 2018.

,,Bihorul și-a respectat angajamentele privind proiectele strategice, atât cel în care suntem Lider, cât și la cele culturale unde ne-am alăturat ca partener municipiului Debrețin, astfel că avem șansa de a câștiga județului aproximativ 13.9 milioane Euro”, a declarat Pásztor Sándor, președintele Consiliului Județean Bihor.

Larisa Patricia Herlaș