Lucrările de reabilitare efectuate la finele anului 2017 în interiorul clădirii în care funcționează Filarmonica de Stat au cuprins reparații în structura de rezistență, pardoseală, compartimentare săli de repetiții și garsoniere. Totodată, din sumele alocate de Consiliul Județean Bihor s-au modernizat instalațiile de iluminat scenă, sală și holuri, casa scărilor, dar și sistemul de sonorizare.

Pásztor Sándor, președinte Consiliul Județean Bihor: „S-a investit în partea de sonorizare și de iluminat. S-a refăcut iluminatul și nu în ultimul rând, s-a renovat partea de locuințe de serviciu.

Forțați să repete în săli improvizate, artiștii Filarmonicii din Oradea vor avea, de acum, la dispoziție săli speciale pentru repetiții.

Meleg Vilmos, director, Filarmonica de Stat Oradea: „Am reabilitat spațiul sălilor de repetiții, am reabilitat camerele de oaspeți care există în clădirea cealaltă, a școlii de arte Francisc Hubic și intrarea principală a Filarmonicii.”

Un sistem de sonorizare și de proiecție modern va permite artiștilor să înregistreze concertele programate, facilitând, astfel, accesul la o arhivă a acestora. În 2018, fondurile destinate lucrărilor de reabilitare vor viza exteriorul clădirii în care își desfășoară activitatea Filarmonica.

Pásztor Sándor, președintele Consiliul Județean Bihor: „Încercăm și în 2018 să alocăm fonduri pentru a reabilita, în continuare, clădirea. Ne ocupăm inclusiv cu fața, cu partea exterioară.”

450.000 lei au fost cheluiți pentru lucrări de înlocuire a tencuielii în subsol și câte 25.000 pentru reparații garsoniere și pardoseală. Sistemul de iluminat scenă a costat 95.000 lei, iar cel pentru sală, casa scărilor și holuri, 20.000 lei. Pentru sistemul de sonorizare s-au cheltuit, în prima etapă, 40.000 lei, iar pentru achiziționarea sistemului de proiecție cu ecran și proiector, 25.000 lei.