Doi cetăţeni din India au fost prinși, la finalul săptămânii trecute, la PTF Borș, încercând să treacă ilegal frontiera spre Ungaria.

Poliţiştii din cadrul Sectorul Poliţiei de Frontieră Borş au depistat două persoane, un bărbat şi o femeie, care se deplasau pe jos, pe câmp, spre graniţa cu Ungaria. Aceștia au fost reţinuți la aproximativ 100 de metri interior faţă de linia de frontieră şi au fost duși la sediul PTF Borș pentru cercetări. ,,Polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt doi cetăţeni din India, în vârstă de 30, respectiv 24 de ani, ambii posesori de documente temporare pentru solicitanţii de azil”, a precizat purtătorul de cuvânt Chifor Loredana, subcomisar de poliție. Cei doi le-au declarat autorităților că intenţionau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen şi că au recurs la această metodă pentru că nu dețineau o viză valabilă.

Polițiștii de frontieră le-au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Larisa Patricia Herlaș