Pe 27 ianuarie, de la ora 18, publicul orădean va face cunoștință cu opera comică semnată de Selmeczi György. „Cavalerul Maicii Domnului” este un spectacol realizat printr-o colaborare a Operei Maghiare din Cluj-Napoca şi Palatul Artelor de la Budapesta.

Pentru a doua oară, în ultimele patru luni, Teatrul Szigligeti va prezenta spectacolul de operă comică „Cavalerul Maicii Domnului”. „Premiera absolută a avut loc în octombrie 2017 și a fost regizată de directorul artistic al Trupei Szigligeti, Novák Eszter, costumele au fost realizate de Florina Bellinda Vasilatos de la Trupa Szigligeti, decorul de scenograful Teatrului Regina Maria, Ianis Vasilatos. Este pentru prima dată când regele-cavaler, Sfântul Ladislau, apare într-o operă, graţie compozitorului Selmeczi György şi autorului libretului, Béres Attila. Acţiunea porneşte din satul Bátorfa, unde se termină construcţia bisericii, pe care sătenii vor să o dedice sfântului. Singura problemă este că regele Ladislau încă nu este canonizat. Legatul papal şi cortegiul său se află deja de un an de zile la episcopia orădeană, pentru a examina dovezile miracolelor săvârşite de rege”, se arată în comunicatul trimis presei de impresarul Biró Árpád Levente.

Cum se va încheia aventura personajelor rămâne să descoperiți pe 27 ianuarie, de la ora 18. Biletele la spectacolul sprijinit de Consiliul Județean Bihor se vor pune în vânzare începând cu data de 9 ianuarie, la casieria Teatrului Szigligeti. Preţul este 20 de lei.

Mădălina Venter