În 2017, traficul de pasageri pe Aeroportul Internațional Oradea s-a apropiat de 163.000 persoane, ceea ce indică o creștere de 289% față de 2016.

Tot în anul care s-a încheiat, au fost adăugate destinații noi, curse regulate (București-Iași, Milano-Bergamo, Londra-Stansted, Memmingen, Düsseldorf-Weeze), dar și curse charter sezoniere (Antalya, Constanța). Numărul mișcărilor aeronavelor a crescut de la 1.823, în 2016, la 2.857, anul trecut. În data de 30 decembrie, pe Aeroportul Oradea traficul a fost de 1.320 pasageri, un record pentru 2017. Anul nou a adus un nou record. „În data de 2 ianuarie s-a înregistrat trafic de 1.411 pasageri. Pentru anul 2018, în sezonul estival avem în vedere zboruri charter (sezoniere) către Antalya (Blue Air) în zilele de sâmbătă, Constanța – cu o frecvență de de două ori pe săptămână, în zilele de luni și joi, Creta, în zilele de miercuri, și zboruri operate de compania aeriană Atlas Global către Antalya, în zilele de vineri”, se arată în comunicatul Regiei Autonome Aeroport Oradea.

În perioada următoare, dezvoltarea infrastructurii aeroportuare este obiectivul prioritar al administrației, și anume executarea lucrărilor privind proiectul „Construire, extindere și modernizare terminale de pasageri la Aeroportul Oradea” astfel încât să se creeze condiții de confort sporite pentru pasageri. Până la finalizarea lucrărilor, a fost pus în funcțiune un salon de staționare, format din 8 containere, pentru 100 de pasageri.

Veres Diana