La Aeroportul Internațional Oradea a fost pus în funcțiune un salon de staționare pasageri. Acesta a fost construit din 8 containere și are o capacitate de 100 locuri. Salonul va fi funcțional până la finalizarea lucrărilor la noul terminal.

Salonul pentru pasageri are 22 metri lungime, 6 metri lățime și o capacitate de 100 locuri. Pentru a asigura confortul pasagerilor care staționează în aeroport, salonul a fost dotat cu zece ventil convectoare, aparate de aer condiționat și două grupuri sanitare. Două automate pentru cafea/ceai, respectiv băuturi/snack au fost montate în interior, iar pasagerii le pot accesa fie cu cash, card sau printr-o aplicație, direct de pe telefonul mobil. „S-a luat decizia instalării salonului datorită creșterii numărului de pasageri și pentru a preveni situațiile privind imposibilitatea prelucrării pasagerilor când timpul de staționare este scurt sau există multe curse importante la intervale orare scurte”, a precizat Gheorghe Pașc, directorul general al Aeroportului Internațional Oradea.

Salonul pentru pasageri este monitorizat printr-un sistem de supraveghere cu camere video. Potrivit conducerii Aeroportului Internaționa Oradea, salonul va fi functional până în luna octombrie 2018, perioadă în care se vor finaliza lucrările de construcție și autorizare a noului terminal. Fluxul de pasageri pe Aeroportul Oradea este foarte mare în această perioadă, numai sâmbătă fiind programate 4 curse importante. Marți, 2 ianuarie, pe Aeroportul Oradea sunt programate alte 5 zboruri importante.

Diana Vereș