Autoritățile județene din Bihor și Hajdú-Bihar stabilesc, zilele acestea, ultimele detalii legate de proiectele Interreg România-Ungaria. Între 15-31 ianuarie 2018 se pot solicita finanțări pe 3 axe: cooperare instituțională, cultură și sănătate.

PÁSZTOR SÁNDOR, președinte, Consiliul Județean Bihor: „Împreună cu alte unități teritorial administrative din județul Bihor, pot să amintesc aici Marghita, Aleșd sau chiar Șinteu, dar și Lugașu, se depun o sumedenie de proiecte de dimensiuni mai micuțe, de la 100 mii la 300, 400 mii euro, pe aceste aceste axe și prin Consiliul Județean ducem discuții pentru a coagula aceste încercări.

MURAKÖZI ISTVÁN, primar, Berettyóújfalu: „Vorbim despre proiecte pe sănătate, dezvoltare economică, managementul produselor locale și o piață de desfacere pentru produsele locale pentru ca localnicii să nu fie nevoiți să își părăsească gospodăriile sau să fie nevoiți să își caute de lucru în orașele mari, în Debrețin, ci din contră, să muncească în localitățile de domiciliu.

Vineri, Pásztor Sándor, președintele Consiliului Județean va participa la o întâlnire de lucru, în Ungaria, cu șefii administrației județene Hajdú-Bihar și primarul din Deebrețin.