Pentru evitarea aglomerărilor, I.T.P.F Oradea a dispus, ca în fiecare an, măsuri pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control eficient şi operativ.

Având în vedere că se prefigurează o creştere a traficului de persoane şi mijloacelor de transport, atât pe sensul de intrare, cât şi pe sensul de ieşire din ţară, va fi folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere ale frontierei, şi în cele mai aglomerate se vor utiliza toate arterele de control disponibile, în limita configuraţiei acestora. De asemenea, au fost dispuse măsuri de suplimentare a personalului poliţiei de frontieră până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, în funcţie de dinamica valorilor de trafic. ,,Menţionăm că, în proximitatea punctelor de trecere ale frontierei, polițiștii de frontieră împreună cu poliţia rutieră informează conducătorii auto despre posibilităţile de utilizare a tuturor punctelor alternative de trecere”, a declarat comisarul – șef de poliție Bondar Laura.

Recomandări

Pentru evitarea aglomerărilor, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt. ,,Menționăm că la frontiera româno-ungară sunt 11 puncte de trecere ale frontierei cu specific rutier şi, în total, sunt disponibile, atât pe sensul de intrare în țară, cât şi pe sensul de ieşire, câte 52/54 de benzi de control pe sens”, a precizat purtătorul de cuvânt.

Participanții la trafic trebuie să știe că Poliţia de Frontieră Română a dezvoltat aplicaţia Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro , care prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere ale frontierei pentru anumite intervale de timp. Timpii de aşteptare sunt actualizaţi, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.

Larisa Patricia Herlaș