Joi, de la ora 19.00, în sala „Enescu-Bartók”, bihorenii sunt așteptați la Concertul de Crăciun.

În prima parte este programată suita simfonică ,,Spărgătorul de nuci” de P. I. Ceaikovski, care va purta melomanii în împărăția dulciurilor unde au loc diferite reprezentații de dans. Partea a doua a concertului va aborda un repertoriu vocal simfonic, unde se vor cânta două luicrări ale compozitorului baroc german, D. Buxtehude. Concertul se va încheia cu lucrarea compozitorului romantic timpuriu, F. Mendelssohn-Bartholdy, ce are la bază ,,Psalmul 42”. Dirijorul Romeo Rîmbu și solista Carmen Gurban, sunt cei care ne vor ajuta să transcedem în atmosfera acestei frumoase sărbători.

Romeo Rîmbu este dirijor permanent al Filarmonicii de Stat și profesor universitar în cadrul Facultății de Arte a Universității din Oradea. Soprama Carmen Gurban este solista Operei Naționale Române din Cluj, fiind totodată una din cele mai apreciate și căutate soliste de operă din țară. Absolventă a Academiei de Muzică ,,Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, a studiat canto sub îndrumarea profesorilor Gherghe Roșu, Angela Nemeș și a participat la cursurile de măiestrie susținute de Ileana Cotrubaș. Solistă de operă din anul 1990, a fost invitată la toate operele și filarmonicile din țară, cu care a realizat numeroase turnee în Austria, Franța, Italia și Olanda.

Următorul concert, de Anul Nou

Joi – 11, vineri – 12 și sâmbătă – 13 ianuarie 2018, de la ora 19.00, sala „Enescu-Bartók” va găzdui un concert de Anul Nou dirijat de Shinya Ozaki, iar ca soliști, publicul îi va putea urmări pe Diana Țugui- soprană și Nagy Éva– piccolo. Programul concertului, va cuprinde lucrări celebre de J. Strauss, F. Lehár, V. Bellini, E. Damaré, G. Puccini, P. Mascagni, G. Bizet, Ch. C. Saint Saéns, Ch. Gounod.

Mădălina Venter