Miercuri, în sala de evenimente a centrului comercial Era, este programat spectacolul caritabil intitulat ,,Micul Prinț în cautarea lui Moș Crăciun”.

Evenimentul a luat naştere la iniţiativa studenţilor şi cadrelor didactice de la Departamentul de Ştiinţe ale Educaţiei, Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane a Universității Oradea care, așa cum obișnuiesc în fiecare an în preajma Crăciunului, doresc să vină în întâmpinarea grupurilor sociale aflate în dificultate. Anul acesta, acţiunea caritabilă se îndreaptă spre strângerea de fonduri destinate achiziţionării şi construirii unui lift pentru una din clădirile universităţii în care îşi desfăşoară cursurile şi seminariile doi studenţi, persoane cu dizabilităţi locomotorii.

Și-au unit forțele

Alături de iniţiatorii proiectului s-au implicat cu entuziasm studenţi şi cadre didactice de la alte două facultăţi: IETI (Facultatea de Inginerie Electronică şi Tehnologia Informaţiei) şi IRISPSC (Facultatea de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării), precum şi DIDIFR (Departamentul pentru Învăţământ la Distanţă şi Învăţământ cu Frecvenţă Redusă) şi asociaţia nonguvernamentală APCE (Asociaţia pentru Promovarea Cooperării în Educaţie). Sub umbrela aceluiaşi eveniment caritabil, studenţii au organizat, în săptămâna premergătoare evenimentului final, un târg culinar cu vânzare și o seară de film pentru studenţi în Aula Magna a universităţii. De asemenea, numeroşi studenţi s-au implicat personal în contactarea unor companii, firme, magazine, instituţii aparţinând comunităţii orădene doritoare în a sprijini financiar cauza propusă.

Acţiunea caritabilă se va încheia în data de 20 decembrie, ora 18.00, cu ocazia spectacolului de colinde ,,Micul Prinţ în căutarea lui Moş Crăciun”, un moment ce îmbină în mod delicat şi unic sensibilitatea personajului literar din romanul lui Antoine de Saint-Exupery cu frumuseţea şi căldura colindelor de pretutindeni. ,,Să pătrundem cu inima curată şi împăcată în Noaptea Sfântă a Crăciunului, să ne deschidem ochii şi sufletul cu bucurie şi speranţă! Să vedem dincolo de lucrurile obişnuite, dincolo de noi sau de nevoile noastre! Să ne dăm răgazul să cunoaştem florile, stelele, iubirea şi împlinirea prin ceea ce oferim cu inima şi ochii larg deschişi! Alăturaţi-vă Micului Prinţ în călătoria sa spre o lume mai bună pentru TOŢI!”, ne îndeamnă organizatorii.

Larisa Patricia Herlaș