Prezenți, luni, la București, Pásztor Sándor, președintele Consiliului Județean Bihor, și vicepreședintele Ioan Mang au semnat două contracte pentru lucrări de infrastructură rutieră. Prin Programul Operațional Regional, în Bihor vor ajunge peste 36 milioane lei pentru tronsonul 3 al Drumului Apuseni, segmentul Remeți-limita cu județul Cluj.

PÁSZTOR SÁNDOR, președinte Consiliul Județean Bihor

„Vom ajunge pe ruta Beiuș-Stâna de Vale-Coada Lacului-Barajul Leșu-Remeți-Valea Drăganului să legăm printr-o zonă turistică splendidă acest drum Oradea-Deva de Valea Drăganului și drumul Oradea-Cluj.


În total, 170 milioane lei ajung în județul Bihor pentru Drumul Apuseni.


PÁSZTOR SÁNDOR, președinte Consiliul Județean Bihor

„Prin crearea infrastructurii rutiere optime trebuie să se dezvolte atât inițiativa privată cât și localitățile din zonă; vor reuși să intre într-o perioadă de dezvoltare.


La București s-a semnat ieri și contractul de finanțare pe PNDL II pentru drumul Uileacul de Criș-Bălaia-Burzuc-Sârbi, contract a cărui valoare se ridică la peste 33 milioane lei.


IOAN MANG, vicepreședinte Consiliul Județean Bihor

„Vom avea o lungime totală de drumuri județene pe PNDL II de 75 km și la acestea se adaugă drumurile contractate pe POR, unde avem o lungime de peste 50 km – în total ar fi 133 km de drum.


Conducerea județului și-a propus ca până la finele anului 2018 să aducă în Bihor, finanțări de 100 milioane euro.


IOAN MANG, vicepreședinte Consiliul Județean Bihor

„Până în acest moment avem contractate 87 milioane euro și mai avem în curs de contractare alte 14 milioane euro, adică 101 milioane euro.


La această sumă se mai adaugă cele 6 milioane euro pentru construirea și extinderea terminalului de la Aeroportul Internațional Oradea.