Prima ediție a Târgului de Crăciun de la Beiuș își deschide porțile pentru vizitatori în perioada 20 – 24 decembrie. Evenimentul este organizat de Primăria municipiului Beiuș și Casa de Cultură ,,Ioan Ciordaș” Beiuș, cu sprijinul Consiliul Județean Bihor prin Fundația ,,Euroregiunea Bihor – Hajdu-Bihar” Oradea.

Miros de brad, clinchete de clopoței, aroma cozonacilor și a vinului fiert vor împânzi aleile parcului din centrul Beiușului în fiecare zi, între orele 17.00 și 20.00, când Moșul cel Bun și colindătorii vor completa magia sărbătorilor. Târgul de Crăciun își va suprinde vizitatorii cu produse specifice sezonului rece, aranjamente de Crăciun și Anul Nou, expoziții de artă populară și multe alte surprize plăcute puse la cale de către gazde. ,,Pregătirile sunt în toi pentru ca musafirii care ne vor păși pragul în perioada Târgului de Crăciun să rămână impresionați. Dorim să dăm naștere unui cadru de poveste, autentic pentru această perioadă superbă din an, chiar în inima Beiușului. Îi așteptăm cu drag pe toți cei care vor să simtă farmecul sărbătorilor pe parcursul celor patru zile de magie”, a declarat Bogdan Hossu, director al Fundației ,,Euroregiunea Bihor – Hajdu-Bihar.

Program artistic de sărbătoare

Târgul de Crăciun de la Beiuș va începe în miezul săptămânii premergătoare Crăciunului, miercuri, cu colinde, datini și obiceiuri tradiționale, după cum au anunțat organizatorii. Vor urca pe scenă Ansamblul ,,Codrenii Bihorului” de la Roșia, interpreții Dani și Anca, iar invitații speciali ai serii sunt Florina și Florin Mariș Hinsu. Joi, copiii de la Centrul de zi ,,Căminul Francesca” din Beiuș sunt așteptați în fața publicului, iar grupul ,,Muguri și Mlădițe de Tezaur” vor impresiona prin folclor românesc bihorean. Vineri își va da concursul Ansamblul ,,Zestrea Bihorenilor”, iar printre artiștii care vor interpreta sâmbătă se numără Simona și Mariana Tomele sau Daniela Rada. Programul de duminică este, încă, ținut surpriză de către organizatori.

,,Sunt tare bucuroasă că am reușit, împreună cu Primăria Beiuș și Casa de Cultură ,,Ioan Ciordaș”, să dăm viață primei ediții a Târgului de Crăciun din municipiu. Suntem recunoscători Consiliului Județean pentru că ne-a sprijinit, ca de fiecare dată, în demersul nostru, prin Fundația ,,Euroregiunea Bihor – Hajdu-Bihar” Oradea. Locuitorii din Beiuș așteaptă de mult un astfel de eveniment, și tocmai de aceea ne-am dat silința ca organizarea să fie ireproșabilă. Îi așteptăm pe toți cei care vor să trăiască o poveste de iarnă să vină aici”, a spus Anca Banda, referent la Casa de Cultură din Beiuș.

Larisa Patricia Herlaș