Pe 22 decembrie, cu prilejul Zilei Victoriei Revoluției Române și a Libertății, la Oradea va avea loc o ceremonie militară la mormintele eroilor Revoluției Române din Decembrie 1989 din Cimitirul Municipal.

Manifestarea va începe la ora 11.00, cu întâmpinarea oficialiăților, prezentarea onorului și salutul drapelului de luptă. Slujba de pomenire a eroilor căzuți în Decembrie 1989, oficiată de către preoții din structurile de apărare, ordine publică și siguranță națională din garnizoana Oradea va dura un sfert de oră, iar după încheierea acesteia, prefectul Ioan Mihaiu și un reprezentant al Asociației Luptătorilor pentru Victoria Revoluției Române din Decembrie 1989 – Oradea vor vorbi despre însemnătatea evenimentului.

La ora 11.30 va începe festivitatea depunerii de coroane, jerbe și buchete de flori la mormintele eroilor soldați Adrian Victor Pușcău, Marius Cosma și Adrian Dorin Damșe, pentru ca ulterior să se desfășoare defilarea detașamentului de onoare și deplasarea la mormântul eroului Tomozei Necula, unde se va face o scurtă slujbă de pomenire și se vor depune coroane. Cancelaria Prefectului Județului Bihor a anunțat că evenimentul se va încheia la ora 12.05, cu defilarea detașamentului de onoare.

Larisa Patricia Herlaș