În perioada 17 – 23 decembrie va avea loc, la Săcueni, a VII -a ediție a Târgului de Crăciun. Programul va fi organizat de către ,,Asociația Pro Săcueni”, cu sprijinul Direcției de Dezvoltare și Implementare Proiecte Bihor și al Unității Administrativ Teritoriale Săcueni.

Târgul de 6 zile va include în program spectacolul copiilor de la grădinițele locale și al elevilor de la școlile primare, precum și prezentarea ansamblurilor corale folclorice și religioase. Totodată, vor fi premiate cuplurile care își serbează nunta de aur și sportivii care au obținut rezultate excepționale la competițiile naționale sau internaționale. ,,După ce grupurile de elevi își susțin spectacolul, copiii beneficiază de ceai cald și cadouri compuse din dulciuri”, a precizat Fekete Ecaterina, coordonator de proiect.

Pe scena târgului vor mai urca Enemy Dance Family, Vărășteanu Andreea-Lavinia, Tini Dance Center, formația ,,Karaván”, Control Dance Group, iar invitatul special este Szabyest din Ungaria. Nu vor lipsi nici elementele sportive de pe podium, deoarece Clubul Sportiv Phoenix și C.S. Săcueni vor susține câte o prezentare. Pe durata târgului sunt amplasate în centru orașului căsuțe de lemn care găzduiesc diverși comercianți din regiunea Valea Ierului. Astfel, cei interesați pot alege dintr-o mare varietate de produse pentru a achiziționa cadouri pentru cei dragi, și își pot răsfăța papilele gustative cu cozonac secuiesc și alte delicii.

Larisa Patricia Herlaș