Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea lui Mihai, județul Bihor, au descoperit într-un microbuz 10.000 de pachete cu țigări de contrabandă, pe care un cetăţean ucrainean încerca să le scoată ilegal din ţară.

Vineri, în jurul orei 05.30, la P.T.F Valea lui Mihai, s-a prezentat pe sensul de ieşire din ţară, pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, un cetăţean ucrainean în vârstă de 50 ani, care conducea un microbuz înmatriculat în Polonia. ,,La controlul specific efectuat s-au descoperit ascunse, în partea din faţă a compartimentului marfă al microbuzului, într-un loc special amenajat, 9.960 pachete ţigarete de diferite mărci „Marlboro”, „Winston” şi „Kent”, pe care erau aplicate timbre fiscale de Ucraina, pentru care bărbatul nu poseda documente de provenienţă”, a declarat purtătorul de cuvânt Bondar Laura, comisar – șef de poliție. Cetăţeanul ucrainean a declarat că ţigările nu îi aparţin şi a primit microbuzul de la un conaţional pentru a transporta coletele în Italia.

Cantitatea totală de țigări, în valoare de aproximativ 150.000 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă şi deţinere în afara antrepozitului fiscal fără a fi marcate sau marcate necorespunzător peste limita a 10.000 de ţigarete, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Larisa Patricia Herlaș