Comisia de dialog social a prezentat, în cadrul întâlnirii de joi, situația distribuției biletelor de tratament de către Casa Județeană de Pensii Bihor, în anul 2017.

Până în 24 noiembrie, 6.331 de cereri pentru bilete de tratament au fost depuse la Casa Județeană de Pensii Bihor, în scădere față de anii precedenți, din care 4.225 au fost alocate beneficiarilor. Cele mai solicitate destinații au fost stațiunile Băile 1 Mai (1.342), Felix (470), Herculane, Tinca, Moneasa, Saturn, Vatra Dornei și Covasna. Unitățile de tratament balnear, aflate în proprietatea Casei Naționale de Pensii Publice, au asigurat, în anul 2017, puțin peste 56.000 de locuri la tratament balnear, repartizate pe maximum 18 serii de trimitere. Cei care au primit bilet de tratament sunt pensionarii, persoanele asigurate și beneficiari ai prevederilor unor legi speciale, care reglementează acest drept. Durata unui asemenea tratament este de 16 zile calendaristice.

Beneficiarii biletelor de tratament gratuite

Categoriile de persoane care beneficiază de tratament balnear în mod gratuit sunt pensionarii de invaliditate, persoanele persecutate politic sau de către regimurile instaurate în România, precum și veteranii sau văduvele de război. Lor li se adaugă peroanele cu handicap sau asigurații pentru accidente de muncă și boli profesionale.

Repartiția alocărilor biletelor de tratament se poate consulta la sediul CJP Bihor și la pagina web www.cjpensiibihor.ro

Larisa Patricia Herlaș