Cei 17 consilieri PNL nu au validat mandatul social-democratului Adrian Szatmári susținând că până la tranșarea cazului în instanță, postul nu este eligibil. Vineri va avea loc prima înfățișare în procesul pe care Adrian Szatmári l-a intentat aleșilor liberali.

Deși au susținut încă din luna octombrie că în cadrul primei ședințe ordinare a Consiliului Județean vor valida un nou mandat de consilier, aleșii liberali au votat, din nou, împotriva confirmării social-democratului Adrian Szatmári în executivul județean. În ședința desfășurată marți, liberalii au susținut că până în luna ianurie, când se va judeca recursul acțiunii înaintată de Ana Maria Tiron împotriva deciziei Instituției Prefectului privind îndepărtarea sa din funcție, postul nu este eligibil.


IOAN MANG, vicepreședinte, Consiliul Județean Bihor

„Nu îl validează ca să blocheze activitatea Consiliului Județean. Într-un fel mă așteptam pentru că dânșii merg cu minciuna aceasta până la capăt. Vom vedea când vor valida: când îi va obliga instanța sau va fi validat automat și ei vor plăti în instanță daunele pentru domnul director Szatmári.


Adrian Szatmári este următorul consilier propus pe liste de PSD Bihor. Pe 4 octombrie 2017, Szatmári a înregistrat la Tribunalul Bihor acțiunea a cărei obiect este obligația de a face validarea în funcția de consilier județean. Acțiunea s-a îndreptat împotriva celor 17 consilieri județeni ai Partidului Național Liberal. Prima înfățișare în instanță va avea loc, vineri, 15 decembrie.