Sâmbătă seara a avut loc, la Hotel Continental Forum din Oradea, ediția inaugurală a Galei Fotbalului Bihorean, organizată de Asociația Județeană de Fotbal Bihor și finanțat de Consiliul Județean Bihor prin Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte.

Aproximativ 100 de persoane au răspuns invitației de a fi prezenți la festivitatea, care se dorește a deveni tradițională, dedicată fotbalului bihorean. Reprezentanților echipelor afiliate li s-au alăturat oficiali ai Federației Române de Fotbal, printre care vicepreședintele Octavian Goga și secretarul general adjunct, Gabriel Bodescu, dar și reprezentanți ai autorităților județene. Ioan Mang, în calitate de vicepreședinte al Consiliul Județean Bihor, și Szabo Jozsef, manager al județului, și-au arătat sprijinul pentru sportul bihorean. Personalități din lumea fotbalului local nu au lipsit de la eveniment, Alexandru Boc sau Octavian Ștreng fiind doar câțiva dintre aceștia.

,,Consider că această inițiativă era necesară în contextul actual, o dată pe an să avem privilegiul de a ne întâlni într-un cadru festiv, dar destins. Odată pe an cred că merităm să ne regăsim împreună, să socializăm, să împărtășim gânduri și idei, să ne spunem păsurile, dar și să ne felicităm, să clarificăm unele aspecte, să conștientizăm aspectele de îmbunătățit dar și să îi premiem pe cei mai merituoși dintre noi, cu fair-play și recunoștință. Vă asigur că această Gală își va regăsi locul în calendarul sportiv al Bihorului și se va desfășura anual” a declarat Radu Bitea, președintele AJF Bihor. De altfel, Bitea și-a exprimat bucuria de a constata numărul mare de partcipanți, lucru care dovedește, crede el, preocuparea conducătorilor de cluburi pentru destinele și dezvoltarea fotbalului bihorean.

Marii absenți

Reputatul antrenor, Emerich Jenei, deși nu a mai ajuns la festivitate, a fost premiat de AJF Bihor, în absență, cu o diplomă de excelență pentru realizările obținute. Nici premiantul serii la categoria cel mai bun antrenor, George Zima, nu a putut să răspundă invitației și să își ridice distincția. De altfel, premiul acordat antrenorului anului va purta denumirea de Trofeul Emeric Jenei.

La finalul festivității, Radu Bitea, noul diriguitor al fotbalului bihorean, și-a exprimat dorința ca forul pe care-l conduce să aibă parte, în anul ce urmează, de liniștea necesară pentru a putea continua, împreună cu echipele, acțiunile de dezvoltare ale fotbalului județean. Și secretarul general adjunct al FRF, Gabriel Bodescu, a transmis bihorenilor mesajul forului fotbalistic național condus de către Răzvan Burleanu. ,,AJF Bihor este una dintre cele mai active asociații județene din țară, având un ritm bun de accelerare a proiectelor pe diferite paliere și asta ne bucură foarte mult. Se vede că este aici este o conducere tânără, activă și energică” a punctat Bodescu, care a primit un premiu surpriză din partea oficialilor AJF Bihor, în urma zilei sale de naștere.

Invitații s-au destins prin momentele artistice pregătite de către organizatori. Acestea au fost oferite de Claudiu Borza și formația sa, Ina Rus și Larisa Oneț, iar un scurt program de cabaret a fost inclus în cadrul festivității de către gazda evenimentului, Hotel Continental Forum.

Larisa Patricia Herlaș