Începând de marți, societatea comercială Parcuri Industriale Bihor S.A. va avea la dispoziție aproape 1 milion de lei pentru a putea desfășura activitățile propuse. Proiectul de hotărâre privind majorarea capitalului social a fost votat de toți cei 34 de consilieri județeni.

IONEL AVRIGEANU, consilier județean PNL

Ni s-a propus ceva concret, introducerea gazului in parcul industrial. Pentru prima oară se propune ceva concret. Așteptăm să se și realizeze.

Societatea a obținut titlul de parc industrial pentru amplasamentul din comuna Tileagd printr-un ordin emis anul trecut, de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Printr-o adresă din 30 octombrie 2017, societatea Parcuri Industriale Bihor S.A. a transmis Consiliului Județean propunerea de finanțare a racordării la rețeaua Transgaz, totodată facilitând accesul locuitorilor din comună la Sistemul Național de Transport al Gazelor Naturale.


PÁSZTOR SÁNDOR, președinte, Consiliul Județean Bihor

Am avut discuții în ultima perioadă. Chiar am ajuns la avizul de racordare, unde avem o sumă consistentă de plătit, peste 800 de mii de lei. Din milionul asigurat, acești bani vor fi la dispoziție. Dupa ce astăzi și săptămâna viitoare se va face identificarea topografică a coridorului prin care va fi această conductă pusă, asigurăm în perspectivă că atât comuna cât și parcul industrial să fie alimentat cu gaz.

În acest moment, Consiliul Județean Bihor deține un procent de 71,05% din acțiunile societății Parcuri Industriale Bihor S.A., comuna Tileagd 22,22% și comuna Săcueni, 6,72 procente.