Duminică, în jurul orei 02.20, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Valea lui Mihai au depistat treisprezece migranți, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria cu scopul de a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

În apropierea liniei de frontieră din dreptul localităţii Voivozi a fost identificat un grup de persoane care se îndrepta, pe jos, spre teritoriul statului vecin. Imediat, polițiștii de frontieră au intervenit și au reținut, la aproximativ 500 metri faţă de linia de frontieră, treisprezece persoane. „Cu ocazia verificărilor preliminare s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Irak, Bangladesh, Afganistan, Pakistan şi Somalia, unsprezece bărbaţi, cu vârste cuprinse între 18-41 de ani şi doi minori cu vârste de 8, respectiv 10 ani, toţi solicitanţi de azil în România. Tot în apropierea de frontierei a fost oprit şi un microbuz înmatriculat în Germania, la volanul căruia se afla un cetăţean român de 52 de ani. Şoferul a declarat că a fost contactat de mai multe persoane a căror identitate nu o cunoaşte, pentru a transporta acest grup de persoane, urmând să primească, după ce efectuează transportul, suma de 1.000 de euro”, a precizat comisar şef Laura Bondar, purtător de cuvânt al ITPF Oradea.

Autoturism căutat în Olanda

Vineri seara, în PTF Borş, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare din ţară, un cetăţean român în vârstă de 36 de ani. Acesta se afla la volanul unui autoturism marca Dodge Tip Ram, înmatriculat în Olanda. În urma verificărilor, polițiștii de frontieră au constatat că mijlocul de transport figurează ca ,,bun căutat pentru confiscare“, alertă introdusă de autorităţile din Olanda. Bărbatul a declarat că a cumpărat maşina în leasing, si cel mai probabil contabilul firmei a uitat să mai plătească ratele. Autoturismul, în valoare de 63.000 euro, a fost indisponibilizat la sediul sectorului până la finalizarea cercetărilor, iar bărbatul este cercetat pentru tăinuire.

Mădălina Venter