În baza contractului parafat astăzi, Search Corporation va asigura supervizarea lucrărilor și dirigenția de șantier pentru realizarea obiectivului de investiții „Construire, extindere și modernizare terminale pasageri la Aeroportul Internațional Oradea”.

Potrivit informațiilor furnizate de conducerea aeroportului, supervizarea lucrărilor și dirigenția de șantier pentru cel mai mare proiect de modernizare a aerogării orădene va fi asigurată de Search Corporation. Între 2008-2009, compania a realizat extinderea și modernizarea suprafețelor aeroportuare, fazele de Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic. „Ați lucrat și la proiectul pentru realizarea pistei. Este o pistă de calitate, fapt recunoscut de toate companiile aeriene care operează pe Aeroportul din Oradea”, a precizat Gheorghe Pașc, directorul R.A. Aeroportul Internațional Oradea. Înființată în 1991, Search Corporation este una dintre cele mai importante firme de inginerie din România, specializată în servicii de proiectare, consultanță și management în domeniul infrastructurii de transport rutier și aerian. „Sunt legat emoțional de Aeroportul Internațional Oradea. Este un contract important pentru noi și vrem să vă asigurăm de competența și implicarea noastră pentru a finaliza proiectul în timp și în buget”, a precizat Michai M. Stanciu, președintele Search Corporation.

Noul terminal va avea aproape 3000 de metri pătraţi şi va opera 600 de pasageri simultan. Construcţia în valoare de 22 de milioane de lei va fi finanţată de la bugetul de stat, dar şi printr-un împrumut contractat de Aeroportul din Oradea și garantat de Consiliul Județean Bihor.

Diana Vereș