Asociația pentru Integrare Teritorială și Dezvoltare ITD ( ITD România) a implementat, în perioada septembrie – noiembrie 2017, proiectul ,,O șansă la demnitate”, finanțat de Consiliul Județean Bihor, prin Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte.

În cadrul proiectului s-au organizat activități privind îmbunătățirea accesului pe piața muncii a persoanelor defavorizate social și beneficiare de ajutoare sociale. Proiectul a avut loc la Centrul Social Multifuncțional Tinca, în parteneriat cu firma Active Job Consulting, unde s-a organizat un curs la care au participat 19 persoane defavorizate social. În cadrul cursului, participanții au aflat informații despre modalitatea de prezentare la un interviu de angajare, așteptările angajatorilor de la angajați, căutarea unui loc de muncă, participarea la bursa locurilor de muncă și alte regulile de bază pentru integrare la locul de muncă.
Cu sprijinul AJOFM Bihor, s-a realizat o vizită la fabrica Eberspacher, unde 15 persoane beneficiare de ajutor social au aflat mai multe despre așteptările angajatorilor de la ei, activitatea care ar trebui să o desfășoare în cazul unei angajări și posibilitățile de instruire la locul de muncă.

,,Tot în cadrul proiectului s-a achiziționat pentru Centrul Social Multifuncțional două mașini de uscat haine. S-a amenajat o spălătorie cu 4 mașini de spălat haine, care sunt puse în mod gratuit la dispoziția comunității defavorizate social, dar pe timpul iernii, frecvența persoanelor la accesarea acestui serviciu a scăzut datorită imposibilități de uscare a hainelor la domiciliul lor. În urma achiziționări mașinilor aceste persoane vor putea inclusiv usca hainele în urma spălării acestora în cadrul centrului”, a specificat Lavinia Lazăr, coordonator proiect.

Mădălina Venter