În întâmpinarea sărbătorilor de iarnă, Asociația Hulda, în parteneriat cu Biserica Reformată din Abrămuț, a organizat un șir de evenimente în cadrul proiectului ,,În așteptarea Crăciunului”, înainte de începerea perioadei adventului, pentru a marca cel mai frumos timp din an.

Pregătirile au început încă din luna noiembrie, când au fost realizate coroane de advent, decorațiuni specifice de Crăciun și cadouri personalizate pentru cei dragi, împreună cu copiii din Abrămuț și părinții acestora. Cu această ocazie au fost invitați locuitorii satului, care au participat în număr consistent. Cum luna decembrie bătea deja la ușă, organizatorii au creat o altă ocazie de întâlnire cu tinerii locului, pentru a pregăti și exersa colindele care vor răsuna în noaptea de Crăciun, umblând prin sat.

Concert în timpul adventului

Programele s-au încheiat cu un concert ecumenic de muzică clasică, ajuns la ediția a IV-a, care a avut loc în Biserica Reformată din Abrămuț, monument istoric construit la începutul secolului al XIII-lea. Invitații de onoare ai concertului au fost pianista Oláh Boglárka și violoncelistul Oláh Mátyás, muzicieni din Cluj Napoca. Pe parcursul concertului, timp de 60 de minute, cei prezenți s-au putut delecta ascultând piese de muzică clasică. ,,Prestația artiștilor a avut un succes răsunător, astfel încât cei care nu au putut participa la eveniment ne-au transmis regretul lor dar și speranța că tradiția acestui concert va fi continuată în anul viitor”, a declarat Botos Julia, coordonator de proiect.

Evenimentele dedicate sărbătorilor de iarnă au fost organizate cu sprijinul Consiliului Județean Bihor, prin Direcţia de Dezvoltare şi Implemetare Proiecte.

Larisa Patricia Herlaș