Consilierii județeni au participat, vineri dimineața, la ședința festivă prilejuită de ziua națională. După discursurile oficiale, consilierii, în frunte cu președintele Pásztor Sándor și vicepreședintele Traian Bodea, au participat la festivitățile din Parcul 1 Decembrie.

La ședința din data de 1 Decembrie au participat atât consilieri județeni cât și prefectul Ioan Mihaiu, șefi de instituții subordonate și reprezentați ai autorităților centrale. În discursul ce a inaugurat ședința festivă, prefectul a vorbit despre dăruirea militarilor. „Astăzi ne închinăm în fața militarilor noștri care apără această națiune ce a dat atât de multe descoperiri în domenii precum medicina, aviația și altele. Fără ei, toate acestea nu ar fi fost posibile”, a spus prefectul Ioan Mihaiu, în discursul său.

O peliculă de colecție

Printre invitații care au vorbit despre semnificația zilei s-a aflat și muzeograful Cristina Românașu. Aceasta a subliniat importanța declarației de autodeterminare, redactată la Oradea, în casa avocatului Aurel Lazăr. Directorul Muzeului Țării Crișurilor, Aurel Chiric, a făcut prezentarea unui film documentar, în care personajul Aurel Lazăr vorbește despre mișcarea ce a condus la înfăptuirea Unirii de la 1918. 

După ședința solemnă, președintele Pásztor Sándor și vicepreședintele Traian Bodea au condus delegația de consilieri care a participat la manifestările organizate de Prefectura Bihor, în Parcul 1 Decembrie.