În cadrul evenimentului cultural „Între tradiție și modernitate” care a avut loc la Timișoara pe 23 noiembrie, și-au prezentat programele trei școli de arte cu tradiție în domeniul educativ-cultural: Școala de Arte „Francisc Hubic” Oradea, Școala de Arte și Centrul de Cultură și Arta Timișoara și Școala de Arte „Tudor Jarda” Cluj-Napoca.

Scopul evenimentului a fost prezentarea celor care își cultivă vocația creativă în laboratoarele cultural-educative din cadrul instituților școlare de profil. În deschiderea evenimentului a avut loc vernisajul a nouă expozanți de pictură-grafică (clasa profesorului Nora Novak) și cine-foto (profesor Constantin Hutanu din Timișoara). Spectacolul cultural-artistic s-a desfășurat în sala festivă a școlii de arte din Timișoara și a debutat cu clasele de balet, dans modern, chitară clasică, muzică clasică și muzică ușoară a Școlii de Arte Timișoara. Invitatul special al serii a fost Seven’s TM Show Band, formație condusă de pianistul Aurel Dragalina. Alături de timișoreni au urcat pe scena, elevii Școlii de Arte „Tudor Jarda” Cluj-Napoca, iar recitalul de final a fost oferit de elevii Școlii de Arte „Francisc Hubic” Oradea.

„ART Band, orchestra profesionistă a Școlii de Arte din Oradea, sub conducerea profesorului Nagy Ari Alexandru și ART Group, condus de profesoara Lacrimioara Deac, au oferit momente muzicale de excepție. Printre interpreți îi amintim pe soliștii Narcisa Badea, Lilla Schneider, Amalia Popa, Lacrimioara Deac, Felix Lascu și Bogdan Dragoescu”, spune Liviu Buțiu, directorul școlii de arte Francisc Hubic.

Mădălina Venter