Peste 120 de sportivi, 300 de părinți, oficiali, susținători și sponsori au participat la festivitatea de premiere a sportivilor de la Clubul Shogunul miercuri, în 22 noiembrie, la Căminul Cultural din Sântandrei. Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Direcției de Dezvoltare și Implementare Proiecte Bihor.

Invitații au asistat la prezentarea succesului pe care l-a înregistrat clubul sportiv în anul 2017 la karate. Cu această ocazie au fost sărbătoriţi şi cei 30 de ani de la deschiderea primei săli de karate, precursoarea C.S. Shogunul. În urma rezultatelor obţinute în acest an, karate-ka au fost recompensaţi cu trofee şi diplome, într-un cadru deosebit şi organizat ireproşabil. Rând pe rând au fost strigate numele sportivilor care au reprezentat Clubul Shogunul la turnee naționale şi internaţionale, în aplauzele părinţilor, bunicilor şi ale învitaţilor.

Schimb de generații

După câţiva ani în care laureatul galei a fost Raul Cherecheş, în 2017 s-a produs schimbul de generaţii. Dacă Raul a plecat în Anglia la studii, ştafeta a fost preluată de Dragoş Cosmin Dusciuc, devenit în premieră sportivul anului la karate shotokan de la Clubul Shogunul, cu un cumul de 320 de puncte.

,,Gala de premiere s-a bucurat de un real succes. Tinerii și-au văzut munca recompensată, iar părinții acestora aveau ochii încărcați cu lacrimi de emoție. Ne bucurăm că avem ocazia să le oferim câteva momente de recunoștință acestor sportivi care își dedică timp antrenamentelor și se pregătesc pentru competiții în cel mai profesionist mod. Le vedem evoluția și ne bucurăm de performanțele lor”, a declarat Ioan Vaida, președintele clubului.

Sportivii clubului au participat la multiple acţiuni şi manifestări sportive naţionale şi internaţionale în 2017. Printre acestea se numără cursurile de perfecționare și schimbul de experiență în mai multe țări din Europa, precum și concursuri în Slovacia, Ungaria, Serbia, Croația, Ucraina și câteva județe din România. 725 medalii a obținut Shogunul în total, dintre care 363 de aur, 227 de argint și 125 de bronz.

Larisa Patricia Herlaș