Miercuri, la Muzeul Memorial „Aurel Lazăr” va avea loc, de la orele 18:00, o nouă Serată cu Bijuterii Muzicale, sub genericul ,,Acorduri de chitare”.

Această ediție îi readuce în fața publicului orădean pe Orosz Dávid, care a obținut Premiului I în 2015 la concursurile internaționale „Transilvania” din Cluj – Napoca și „Eduard Pamfil” din București, și pe Tudor Gliga. Duo-ul celor doi a deschis Concertul renumitului Al-Di-Meola, în cadrul Festivalului Internațional de Chitară din Târgu – Mureș în vara anului 2015. Anul acesta cei doi au debutat în calitate de soliști cu Filarmonica din Târgu-Mureș, unde au interpretat ,,Dublu concert” de Antonio Vivaldi.

Organizatorii au anunțat că pe lista programului figurează lucrări ale autorilor J.S. Bach, Maximo Diego-Pujol, P.I. Ceaikovski, B. Bartók, Manuel de Falla, A. Piazzola și A. York. Periplul prin lumea emoțiilor va fi realizat de actrița Gabriela Codrea, ce va întregi atmosfera evenimentului. ,,Seratele se desfășoară cu sprijinul Asociației <<Prietenii Muzeului Țării Crișurilor>>, alături de care organizăm strângerea de fonduri, din donații, pentru tineri cu grave probleme de sănătate, ce au realmente nevoie de a fi tămăduiți atât sufletește, cât și din punct de vedere fizic”, a declarat conducerea Muzeului Țării Crișurilor.

Locurile sunt limitate, iar preţul biletelor este de 6 lei pentru adulţi şi 3 lei pentru copii cu vârsta peste 10 ani şi se pot achiziționa de la Muzeul Memorial „Aurel Lazăr”.

Larisa Patricia Herlaș