Pe 2 decembrie, Casa de Cultură din Salonta va găzdui un spectacol eveniment. Diamante & Box este un spectacol sportiv de caritate, organizat de A.S. Basti Box. Printre invitați se vor afla un grup de colindători, dar și Eduard și Bianca, deja celebrul cuplu de magicieni.

Diamante & Box se află, anul acesta, la a IV-a ediție. Spectacolul este programat pe 2 decembrie, cu începere de la ora 17, la Casa de Cultură din Salonta. “Acest eveniment pregătește venirea lui Moș Nicolae. Este un eveniment necesar pentru a susține activitatea copiilor care au o situație precară. Fondurile ne ajută în primele luni ale anului să putem să ne pregătim, să organizăm competiții și să participăm la altele”, a spus Sebastian Silaghi, reprezentantul asociației sportive Basti Box.


Sprijin pentru performanță

Consiliul Județean Bihor sprijină astfel de activități prin Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte. “Rolul sportului în dezvoltarea relațiilor dintre copii este esential. De mai mulți ani avem o colaborare extraordinară cu Basti Box Salonta. Încercăm să căutăm oportunități noi de colaborare pentru sportivii din România și Ungaria, și reușim să organizăm prin proiecte, workshopuri”, a spus Póti Csaba, directorul DDIP Bihor. Printre susțintorii boxului din Salonta se numără și Camera de Comerț și Industrie Bihor. “Vrem să le fim aproape, să ne bucurăm de succes atât noi cât și sportivii. Acesta este un parteneriat fructuos”, a precizat Maria Giurea, directorul economic al CCI Bihor.

În cadrul galei de caritate din 2 decembrie se vor organiza 15 meciuri. Programul evenimentului va cuprinde recitalul ansamblului Floare mândră de pe Criș (Tileagd) și numere de magie cu Eduard și Bianca. În cadrul Asociației Basti Box se pregătesc 9 fete și 27 de băieți, sportivi apreciați în competiții interne și internaționale.