Zece ansambluri corale din regiunea Valea Ierului se vor reuni, în cadru festiv, la Săcueni. Asociația Pro Săcueni organizează, sâmbătă după-amiază, a XIII-a întâlnire a corurilor, în cadrul unui proiect finanțat de Consiliul Județean Bihor prin Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte.

Scopul programului este acela de a oferi ansamblurilor corale din Valea Ierului posibilitatea de a se întâlni și a-și dezvolta repertoriul muzical, contribuind, astfel, la susținerea valorilor muzical-artistice și a multiculturalității zonei. Cele 10 ansambluri prezente la evenimentul inițiat de Asociația Pro Săcueni reprezintă comunitățile din Săcueni, Sălacea, Marghita, Cheșereu, Sâniob, Oradea și Létavértes. „Grupul țintă este reprezentat de membrii ansamblurilor care participă la eveniment, iar beneficiarii indirecți sunt persoane care aud, văd știri, reportaje despre program la televizor, online sau în presa scrisă. La eveniment vor fi prezente 200 persoane”, spune Erdei Emeric, președintele Asociației Pro Săcueni.

Evenimentul se află la cea de-a XIII-a ediție. Proiectul, în cadrul căruia se desfășoară activitatea, vizează susținerea valorilor folclorice și religioase caracteristice zonei. Potrivit organizatorilor, evenimentul asigură cadrul necesar dezvoltării oprtunităților de colaborare, dar și motivarea tinerilor pentru a asigura continuitatea ansamblurilor corale din regiune.

Mădălina Venter