Vineri dimineață, în jurul orei 7.30, polițiștii de frontieră din cadrul sectorului Valea lui Mihai au observat, pe direcţia localităţii, mai multe persoane care se îndreptau, pe jos, spre Ungaria.

Poliţiştii de frontieră au intervenit cu operativitate, iar grupul de şapte persoane, format din doi bărbaţi, două femei şi trei minori, a fost oprit în apropierea graniţei şi duși la sediul sectorului pentru cercetări. Din primele verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că este vorba despre două familii de cetățeni irakieni, formate din patru adulţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 28 de ani și trei minori, cu vârste între 4 ani şi 14 de ani. Cei în cauză sunt solicitanţi de azil în România. Potrivit autorităților de frontieră, migranții au călătorit până în localitatea Valea lui Mihai cu taxiuri şi intenționau să treacă fraudulos granița, pe jos, pentru a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.
,,Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză şi au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun” a spus comisarul șef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea.

În 17 noiembrie, polițiștii de frontieră din Salonta au descoperit 4 cetățeni irakieni, care au declarat că intenționau să ajungă în spațiul Schengen. Cei patru se aflau la bordul unui autoturism pe raza localității Ciumeghiu. Șoferii autoturismului, doi cetățeni moldoveni, sunt cercetați acum pentru traffic de migranți.

Mădălina Venter