EURES România oferă 300 de locuri de muncă vacante în Portugalia, pentru muncă sezonieră în agricultură, la recoltarea zmeurei.

Sunt solicitate persoane apte pentru munca la câmp, având avantaj cei cu experienţă în agricultură şi care cunosc una dintre limbile engleză, spaniolă sau portugheză. Durata contractului este de aproximativ 3 luni, cu data estimată de începere la sfârşitul lunii februarie – începutul lunii martie 2018. Timpul de lucru este de 40 de ore pe săptămână, cu 5 zile lucrătoare şi 2 zile libere prin rotaţie. Salariul este cuprins între 603 şi 1053 euro brut pe lună, iar cazarea este asigurată de angajator, lucrătorul fiind nevoit să plătească 2 euro pe zi.

,,Persoanele cu domiciliul în judeţul Bihor, interesate de aceste locuri de muncă, trebuie să se adreseze consilierului EURES, Simona Burdean, din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor din Oradea, str. Transilvaniei nr. 2, parter, tel. 0259433346”, a precizat Békési Csaba, directorul executiv AJOFM. Dosarul pentru înregistrarea în baza de date pentru munca în străinătate trebuie să conţină copia actului de identitate, adeverinţă medicală cu menţiunea ,,apt pentru muncă” şi CV EUROPASS în limba română. Termenul limita pentru depunerea dosarelor este 31 decembrie.

Larisa Patricia Herlaș