Luni, 27 noiembrie, de la ora 17, Seminarul Teologic Greco-Catolic din Oradea va găzdui lansarea albumului fotografic ,,Palatul Episcopal Greco-Catolic. Oameni. Istorie. Credință”. Evenimentul este finanțat de Consiliul Județean Bihor prin Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte.

Albumul face parte din proiectul ,,Orașul cu 1000 de chipuri” al Asociației Culturale Ars Nobilis, care și-a propus să promoveze, în rândul tinerilor, artiștilor și turiștilor, deopotrivă, clădirile de patrimoniu din Oradea. Asociația Art Nobilis a reușit, astfel, crearea unui centru de documente, studiu și anticipare a noilor tendințe în artele vizuale și reflectarea importanței acestori tendințe într-o lume globalizată. Albumul, în sine, vorbește, mai ales prin intermediul imaginilor, despre istoria Palatului Episcopal Greco-Catolic, despre arhitectura lui, întemeietori și importanța pe care aceștia au avut-o în construirea României moderne.

,,Palatul Episcopal Greco-Catolic sau Palatul episcopesc – așa cum îl numeau întemeietorii săi, este deja un subiect acoperit. Ce dorim noi, însă, este să completăm diferitele abordări de până acum cu o perspectivă deschisă în profunzime, în detaliu, în minuțios, printr-o abordare vizuală, prin excelenţă. Gândim că aceasta este deopotrivă şi interfaţa şi miza albumului”, a trasnsmis Rodica Indig, coordonatorul proiectului.

Mădălina Venter