Grecia va fi mai accesibilă bihorenilor care doresc să călătorescă cu avionul. Începând de anul viitor, de pe Aeroportul Internațional Oradea se va opera o nou cursă charter cu destinația Creta – Chania.

Anunțul a fost făcut miercuri, în cadrul unei conferințe de presă la care au participat Bántó Norbert, reprezentantul Consiliului Județean Bihor, totodată director al Agenției de Management al Destinației, Gheorghe Pașc, directorul Aeroportului Internațional Oradea și directorul executiv al Christian Tour. ,,Pentru 2018 vom prelungi charter-ul cu destinația Antalya, însă anunțăm și charterul spre Creta. Cel spre Antalya va fi programat din 9 iunie 2018, cu ultima cursă retur pe 24 septembrie. Zborul Creta – Chania va fi inaugurat pe 20 iunie 2018 până pe 19 septembrie, cu ultima cursă retur pe 26 septembrie”, a spus Doina Grigoraș, director executiv Christian Tour. Potrivit reprezentantului tour operatorului, compania Blue Air va opera cele două zboruri charter, care conform estimărilor ar putea duce în Turcia și Grecia 2.130 de turiști, respectiv 2.268.

Tot mai mulți pasageri

Potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții autorităților, tot mai mulți pasageri călătoresc de pe Aeroportul Oradea. ,,Nu ascundem faptul că mare parte a pasagerilor care au călătorit, anul acesta, spre Antalya sunt orădeni. De asemenea am avut pasageri și din Ungaria”, a spus Gheroghe Pasc, directorul Aeroportului Oradea, care apreciază că una dintre cele mai de succes curse operate de la Oradea este cea cu destinația Londra. Prezent la conferința de presă, directorul Agenției de Management al Destinației Bihor a vorbit despre proiectele de promovare a ofertei turistice a județului. ,,Visul și dorința noastră sunt cursele charter de incoming pentru județul Bihor. Va fi semnat un contract de colaborare între Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune, Agenția de Management al Destinației Bihor și compania Ryanair cu scopul de a promova oferta turistică a județului bihor în mediul online în Germania și Anglia”, a precizat Bántó Norbert, directorul AMD Bihor. Potrivit acestuia, agenția a prezentat, cu succes, oferta turistică la târgurile de profil din Londra, București urmând ca această destinație să fie promovată anul acesta la Varșovia, iar în 2018 la Viena și Tel Aviv.

Diana Vereș