Traian Bodea, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, încurajează consumul de produse agricole locale și stimularea economiei județului prin crearea unei platforme de promovare și comercializare a producătorilor și produselor locale.

Potrivit acestuia, până în primăvara anului viitor, trebuie demarat proiectul care are ca principal obiectiv stimularea economiei județului Bihor, promovarea produselor autohtone și, implicit, a producătorilor locali, ,,Aș dori să creăm o platformă a Consiliului Județean, prin intermediul unei direcții. Am rezervat domeniul. Platforma – Produs în Bihor – trebuie să vină în întâmpinarea producătorilor. Încurajarea și dezvoltarea lor vor duce la multiplicarea locurilor de muncă în județul Bihor”, a precizat vicepreședintele Traian Bodea.

Înregistrarea ofertei pe site

Platforma – Produs în Bihor – ar putea fi funcțională începând cu primăvara anului viitor. ,,Urmează să se ia legătura cu cei 101 primari din județ care pot să îi îndrume pe producători să se înscrie pe platformă. Producătorii vor face o solicitare, care se va verifica, iar aceștia vor fi promovați pe platformă”, a precizat Traian Bodea. Vicepreședintele Consiliului Județean a vorbit, de asemenea, despre posibilitatea accesării consumatorului. Acesta trebuie stimulat pentru a cumpăra produse locale despre a căror proveniență va avea informații la îndemână. ,,Al doilea domeniu – Consumă din Bihor – va fi rezervat consumatorilor. Aceștia vor avea informații despre produs, producător, metode și condiții de producție, dar și posibilitatea de a achiziționa direct de la producător”, a spus Bodea. Proiectul va asigura organizarea trimestrială de târguri cu vânzare și, în măsura posibilităților, producătorii din Bihor ar putea beneficia de un certificate care să ateste proveniența și metodele de producție sau procesare.

 

Diana Vereș