Începând de luna trecută, copiii din comuna Sâmbăta beneficiază de o grădiniță modernizată, în care se pregătesc pentru școală.

În comuna Sâmbăta din județul Bihor a fost finalizată lucrarea de modernizare a Grădiniței cu Program Normal Nr. 3 Ogești, prin care s-a efectuat reabilitarea unității de învățământ în vederea asigurării confortului termin necesar. Astfel, grădinița a beneficiat de o igienizare interioară, schimbarea parchetului, înlocuirea sobelor cu o centrală termică performantă pe lemne, placare cu gresie în holul de acces și vestiar. Grupurile sanitare, înlocuirea ușilor interioare și exterioare, izolarea cu termosistem și schimbarea coșurilor de fum sunt alte modificări care au transformat Grădinița cu Program Normal Nr. 3 Ogești într-un spațiu adecvat pentru preșcolari. Lucrarea a fost efectuată de către S.C. Proexco S.R.L.

Grădinițele din Rogoz și Zăvoi, aflate în proprietatea comunei Sâmbăta, se află în prezent în plin proces de reabilitare și modernizare. De asemenea, se lucrează la alimentarea comunei cu apă și canalizare, pentru ca locuitorii să aibă un nivel de trai ridicat. Primăria Sâmbăta a contribuit și la refacerea Bisericii de la Rogoz, grav avariată în urma furtunilor care au provocat pagube materiale consistente în județul Bihor.

,,Primăria Sâmbăta face demersuri importante pentru ca cetățenii să se bucure de drumuri mai bune, unități de învățământ decente, un centru de permanență și alte facilități care nu ar trebui să lipsească nicăieri în județul Bihor. Este adevărat că uneori implementarea nu avansează în ritmul în care mi-aș dori, dar la finalizarea lucrărilor fața comunei se va prezenta onorabil”, a declarat Mariana Laza, primarul comunei Sâmbăta.

Larisa Patricia Herlaș