Bihorul s-a adaptat la concurența acerbă din turismul național, fiind prezent la TTR 2017, organizat la RomExpo.

Consiliul Județean Bihor, prin Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Bihor, a participat pentru a 7-a oară la Târgul de Turism al României. Desfășurată pe parcurul a patru zile, de joi până duminică, târgul ajuns la cea de a 38-a ediție s-a bucurat de vizita a cca. 30.000 de oameni. Reprezentanții Centrului au fost prezenți în pavilionul C2 al RomExpo, și au expus materiale de promovare cu frumuseților Bihorului pentru destinații de iarnă, ca de exemplu satul de vacanță Vârtop ori Stâna de Vale, platoul carstic Padiș, microregiunile Țara Beiușului ori Valea Ierului, Băile Felix, cât și Târgul de Crăciun de la Oradea sau alte obiective ale reședinței de județ.

 

Adrian Dubere, șef-birou în cadrul CNIPT Bihor, ne-a destăinuit faptul că oferta turistică este de la an la an mai diversificată: ,,Implicarea consiliilor județene, a municipiilor, a UAT-urilor în general, dar și a operatorilor economici este tot mai puternică. Fiecare dorește să își prezinte destinații turistice deja cunoscute, dar mereu apar câteva noutăți care poartă potențial de vizitare. Noi am beneficiat de un stand prin intermediul căreia am prezentat în primul rând ofertele de iarnă ale județului Bihor. Față de această creștere a paletei turistice de la nivel național, județul nostru face față cu brio, ofertele noastre sunt în creștere, și se observă o îmbunătățire calitativă a acestora”.

Conducătorul Centrului a concluzionat pentru NewsBihor că această concurență acerbă din regiune și de la nivel național a fost un factor care a adus îmbunătățiri la serviciile turistice ale operatorilor economici ce activează în acest domeniu în județul Bihor.