De aproape două luni, aleșii PNL blochează validarea unui nou consilier județean, în locul Anei Maria Tiron. Deși prin ordinul nr. 289 din 19 septembrie 2017 emis de Instituția Prefectului s-a constatat încetarea mandatului fostului consilier înainte de expirarea duratei și s-a declarat vacant locul consilierului județean, grupul liberal nu validează mandatul lui Szatmari Adrian, propunerea PSD.


IOAN MANG, vicepreședinte, Consiliul Județean Bihor:

Domnul Sztamári întrunește toate condițiile legale pentru a fi consilier. Comisia de validare i-a validat mandatul. Dânsul a înaintat și un proces. Pentru fiecare zi de întârziere, solicitarea dumnealui este de 1000 lei. Probabil că au bani suficienți domnii de la PNL așa că tot amână acest lucru. Tot va trebui să se întâmple, nu este niciun motiv să nu fie validat.

SZATMÁRI ADRIAN:

Consider că legal am tot dreptul la acest mandat. Chiar dacă se vor mai opune câteva zile, într-o lună, maximum, voi ajunge consilier județean.”


În ședința ordinară din 16 noiembrie, primul punct al ordinii de zi, validarea unui mandat de consilier, a picat din nou, prin 17 voturi negative exprimate de consilierii liberali.