31 de proiecte de hotărâre au fost supuse votului în ședința ordinară programată astăzi la Consiliului Județean Bihor. Mai bine de jumătate dintre acestea nu au fost avizate favorabil de consilierii liberali.

Primul proiect care a căzut la vot a fost cel privind validarea mandatului unui consilier județean. ,,Domnul Sztamári întrunește toate condițiile, dânsul a înaintat și un proces. Pentru fiecare zi de întârziere, solicitarea dumnealui este de 1000 lei. Probabil că au bani suficienți domnii de la PNL, așa că tot amână acest lucru. Tot va trebui să se întâmple, nu este niciun motiv să nu fie validat”, spune Ioan Mang, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor.

Patru ore și 31 de puncte pe ordinea de zi

Ședința ordinară de astăzi a cuprins 31 de proiecte de hotărâre. Dintre acestea mai mult de jumătate au căzut la vot, consilierii județeni avizându-le nefavorabil. Printre acestea, proiectul de hotărâre privind numirea unui membru în Consiliul de Administrație al Aeroportului Oradea, pentru care a fost deja organizat un concurs. Proiectele privind însușirea inventarului din domeniul public, dar și privat al județului, nu au întrunit, nici acum, voturile necesare. Consilierii au cazut de acord însă pentru proiectele de investiții și anume studiul de fezabilitate, respectiv cofinanțarea lucrărilor de reabilitare și modernizare a drumului Sâmbăta-Dobrești-Luncasprie.

Diana Vereș