Asociația Club Sportiv CAO 1910 a jucat, miercuri și joi, într-un echipament nou, în cadrul proiectului ,,Renaștem împreună cu ajutorul comunității”.

Membrii clubului sportiv CAO 1910 se bucură, începând de săptămâna aceasta, de un echipament sportiv nou, în vederea participării la competițiile sportive, precum și la ședințele de pregătire zilnice, cu un randament optim și la un nivel calitativ superior. ,,Beneficiarii acestui proiect sunt membrii echipei de fotbal CAO 1910, prin faptul că și-au putut achiziționa echipamente și mingi, dar și suporterii clubului și tinerii dornici să practice acest sport, care au fost cooptați pe parcursul evenimentelor demonstrative”, a declarat Marius Mircea Cheregi, președintele Clubului.

Prin proiectul finanțat de Direcția Social Comunitară Bihor, ,,Renaștem împreună cu ajutorul comunității”, se dorește să se readucă în fața publicului bihorean, pe parcurusul partidelor din turul de campionat 2017 – 2018, istoria bogată a clubului de fotbal CAO, care a câștigat campionate naționale de fotbal în România și Ungaria. Printre obiectivele proiectului se numără atragerea și creșterea atașamentului bihorenilor față de un club care reprezintă o tradiție aproape unică în fotbalul european, prezentarea istoriei acestui club generațiilor mai tinere și cooptarea lor alături de jucătorii echipei. ,,Dorind să promovăm practicarea sportului, și mai ales a fotbalului, cu atât mai mult cu cât aceasta se desfășoară sub sigla unui club cu o puternică încărcătură a tradiției fotbalistice în Bihor, dar și în România sau Ungaria”, a punctat conducerea Clubului.

Pași spre performanță

Miercuri, sportivii de la CAO au îmbrăcat, pentru prima dată, echipamentul finanțat de DSC Bihor, în cadrul unui meci de fotbal cu echipa Școlii din Sălard. Competiția s-a încheiat cu scorul de 6 – 6. Joi, la prânz, CAO 1910 a fost prezent, din nou, pe terenul de fotbal într-o competiție cu echipa de fotbal a Liceului Greco – Catolic din Oradea. Cu această ocazie, managerul general al Clubului, Capota Călin, a vorbit despre importanța sportului de masă pentru a se realiza sportul de performanță: ,,Oamenii au așteptări foarte mari de la copii și le cer acestora performanță, dar uită sportul de masă, indispensabil pentru a vorbi de rezultate de top. De aceea, este important să se investească și în copiii aflați la acest nivel, pentru ca ulterior să crească, și să ne putem mândri cu ei”.

CAO 1910 este înscrisă în campionatul județean de liga a V-a, seria I, și a luat ființă în 1910. A fost campioana Ungariei în 1944 și, patru ani mai târziu, și a României. În 1963 a dispărut din peisajul fotbalului pentru ca, anul trecut să revină în atenția sportului. Suporterii sunt așteptați duminică, de la ora 14, pe stadionul Iuliu Bodola, acolo unde echipa CAO 1910 va juca cu Voința Suplac. 

Larisa Patricia Herlaș