Cea de a VI-a ediție a Festivalului Cultural Național ,,Bogățiile Toamnei” va avea loc la Palatul Copiilor şi Elevilor din Oradea joi, începând cu ora 11.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Asociatia CES – Colaborăm Educăm Sprijinim, prin proiectul ,,Școala de Vară – Artă, senzație și mișcare”, și este co-finanțat de Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Bihor.

Festivalul are trei secțiuni: Teatru – carnaval, Workshop și Artă și meșteșuguri. ,,La acest eveniment important din viața școlii noastre ne sunt alături elevi din învățământul special din județ și din țară (din județele Prahova, Caraș Severin, Galați, Covasna, Mehedinți, Mureș, Timiș, Cluj, Arad, Sălaj, Brăila, Bihor), precum și elevi integrați în învățământul de masă”, a precizat Teodora Pantazi, coordonatorul de proiect.

Concursul ,,Bogățiile Toamnei” reprezintă o formă de diseminare a activităților cultural – artistice realizate în cadrul Școlii de Vară. Sunt așteptate să participe la cele 3 secțiuni, conform organizatorilor, echipaje de câte 10 elevi și 3 profesori din peste 10 județe ale țării. Prin acest eveniment se urmărește adaptarea elevilor la situații și contexte diferite, dezvoltarea unor competențe cultural – artistice ca urmare a utilizării diferitelor forme de artă cu scop terapeutic și stimularea competivității și a stimei de sine în urma competiției.

Larisa Patricia Herlaș